neljapäev, 30. detsember 2010

Kõrvitsa-porgandisupp

Kõrvits on minu köögis täiesit uus tegelane. Väga mõnus püreesupp. Juurviljade röstimine võtab küll natuke kaua aega aga tulemus on seda kindlasti väärt. Kõrvale pakkusin M&S koriandri-küüslaugu naan leibasid.

800 gkõrvitsat
500 g porgandit
50 ml oliiviõli
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 spl sinepiseemneid
1 tl köömneid
1 tl kurkumi
1/2 tl kardemoni
1/4 tl chillit
1,2 l juurviljapuljongit










Kuumuta ahi 210 kraadini. Lõika kõrvits ja porgand 1 cm tükkideks ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Raputa peale paar spl õli ning rösti ahjus u 30 minutit kuni kõrvits ja porgand on pehmed.
Kuumuta ülejänud õli potis. Lisa sibul ning kuumuta 20 minutit nõrgal tulel ja tihti segades. Lisa maitseained ja küüslauk ning kuumuta paar minutit kuni sinepiseemned katki lähevad. Lisa röstitud kõrvitsad-porgandid ning puljong. Keeda tasasel tulel 15 minutit. Lase veidi jahtuda ning purusta blenderis.

Kanamaksapasteet

Minu täiesti esimene pasteeditegu! Kanamaks on sügavkülmas olnud juba vähemalt paar kuud ning iga kord kui Silver Spooni lehitsen tuleb meelde... Täna sai siis asi ette võetud. Originaalretseptist jäi lumeolude tõttu ära Marsala ja värske tüümian sai asendatud kuivatatud tüümianiga. Lisaks sellele sai kinnitust asjaolu, et ma pole suurem asi alkospets kui ma brändipudeli korgi ära lõhkusin. Minusugustele tuleb ikka suure punase noolega ära märkida pudelile et tõmba korki... ära keera! Muidu juhtub nii, et brändi on korgitükke täis ja ma pean mõõdutopsi ja õllekannuga brändit kurnama... PS. kõik kes te mulle nüüd külla tulete... ärge valige joogiks brändit või võtke oma pudel kaasa!

500 g kanamaksa
150 g võid
1/2 sibulat
3 spl kuivatatud tüümiani
1 tl soola
1/2 tl SM Triple Pepperit
2 spl vahustatud rõõska koort 35%
2 spl brändit












Sulata 100 g võid ja jäta jahtuma. Kuumuta pannis ülejäänud või ning lisa hakitud sibul, hakitud kanamaks ja tüümian. Prae keskmise kuumusega 5-6 minutit kuni maks ei ole enam roosakas. Purusta kogu segu blenderis ning aseta kaussi. Sega juurde jahunud sulatatud või ning brändi. Viimasena sega sisse vahukoor.

kolmapäev, 29. detsember 2010

Baklažaani-ricotta lasanje

Sellise huvitava koosluse leidsin Silver Spoonist ning kuna olin eile poest ostnud nii ricotta, lasajneplaadid kui ka ühe balkažaani tundus see retsept täpselt minule olevat! Minu jaoks ongi tegemist puhkuse-puhkepäeva toiduga kuna argiõhtul ei viitsi baklažaani nõrutamisega aega viita :)

1 baklažaan
250 g ricotta juustu
50 g seedermänni seemneid
300 g lasanjeplaate
120 g tomatipastat
50 g parmesani juustu
Soola







Lõika balkažaanist viilud ning aseta need sõela sisse. Puista peale soola ning lase nõrguda u 2 tundi. Kuivata lõigud ning aseta ahju grillreziimiga. Grilli 10 minutit.
Keeda suures potis lasanjeplaate 7 minutit. Võta potist ning aseta niiskele köögirätile. Määri ahjuvorm võiga. Alumiseks kihiks aseta lasanjeplaadid. Peale balkazaanilõigud, ricotta, tomatipasta ning seedermänniseemneid ja soola. Tee veel sarnane kiht ning kõige lõpuks puista peale parmesan. Küpseta 180 kraadi juures 40 minutit

Ahjukarbonaad

Nüüd tuleb täiesti siiras ülestunnistus: Pühad ja puhkus on toonud kaasa laiskuse :). Kokaraamatuid sirvida ja planeerida on küll lahe, kuid kuna elu ei ole praegu nn tavarutiinis siis eriti köögis aega ei viitsi veeta. Toidutegemise juures on praegu esmane see, et kuidas saaks asjad võimalikult kiirelt ahju ja oma tegemiste juurde tagasi. Peale jõulusööminguid on lähiajal plaani võetud palju erinevaid suppe-salateid kuid täna on laual veel sealiha. Ettevalmistus võtab nii 5 minutit ja liha valmib 30 minutiga.

3 karbonaaditükki
1 muna
30 ml piima
5 spl riivsaia
50 g riivitud parmesani
1 tl paprikapulbrit
1/4 tl cayenne pipart
0,5 tl soola
30 g võid




Kuumuta ahi 220 kraadini. Sulata ahjuvormis või.
Sega omavahel kergelt lahtiklopitud muna ning piim. Teises kausis sega riivsai, parmesan, paprikapulbrid, cayenne pipar ja sool. Kasta lihatükid esmaslt muna-piima ning siis riivsaia segu sisse. Aseta paneeritud lihatükid kuuma või sisse. Küpseta ühelt poolt 15 minutit ning seejärel pööra ümber ning pane veel 15ks minutks ahju.

laupäev, 25. detsember 2010

Ahjukartulid hanerasvas

Ahjukartulid Nigella moodi. MAAILMA PARIMAD AHJUKARTULID!
1,5 kg punase koorega kartuleid
200 g hanerasva
1 spl mannat
2 spl rosmariini
Soola
Pipart










Koori kartulid ja lõika sektoriteks. Pane sektorid külma veega keema ning keeda 4 minutit. Vala vesi ära ning puista potti 1 spl mannat. Pane potile kaan peale ja raputa kartulid kõvasti läbi. See vajalik selleks, et kartulid ääred läheksid pudruseks. Kuumuta ahi 250 kraadini.  Lase hanerasv ahjupannil kuumaks minna ning vala sinna sisse kartulid (ettevaatust.. rasv võib pritsida) Maitsesta soola ja pipra ning vähese rosmariiniga. Küpseta u 50 minutit ning poole küpsemise ajal sega kartuleid, et need saaks ühtlaselt pruunid.

Jõhvikakaste

Seda sööks ilma verivorstita ka.... üks minu lemmikuid selle aasta jõulusöökidest
350 g jõhvikaid
150 ml apelsinimahla
50 ml heledat rummi
0,5 dl heledat Muscovado suhkurt
0,5 dl suhkurt










Pane kõik potti ja lase keema. Keeda kesmise kuumusega u. 20 minutit. Serveeri jahtunult verivorstide kõrvale.

Jõlusalat

Lihtsalt selleks, kui tahad kapsa ja kartuli kõrvale midagi kergemat.. kuid ausalt öeldes jäi enamus salatit alles... :D

0,5 jääsalati pead
100 g tumedaid viinamarju
5 spl granaatõuna seemneid
2 mandariini
50 g kreeka pähkleid
Palsamäädika kreem








Kausi põhja tükeldatud jääsalat. Peale poolitatud ja seemnetest puhatatud viinamarjad, tükeldatud mandariinisektorid, granaatõuna seemned ning hakitud kreeka pähklid. Kastmeks peale palsamäädika kreem

Piparkoogid

Millegipärast on mul varem olnud selline arvamus, et piparkoogitagina tegemine on meeletult keeruline. Tegelikult on asi ju väga lihtne ning tulemus on ikka kordades parem kui poest ostatud taignast. Esimest korda tegin taigna eelmisel aastal ning siis piirdusin ühe taignakogusega. See aasta on juba mitmes ports ning sõbrad ja kolleegid on nad igal juhul ära söönud ;) Retsept on nami-namist väikeste muudatusega.

2 dl suhkrusiirupit
100 g suhkurt
100 g fariinsuhkurt
250 g soolata võid
1 pakk Meira piparkoogimaitseainet
1 tl kardemoni
2 muna
600 g jahu
2 tl soodat

Kuumuta potis suhkrusiirup, suhkrud, piparkoogimaitseaine, kardemon, või. Lase veidi jahtuda ning klopi sisse munad. Sega omavahel jahu, sool ja sooda ning lisa siirupisegule. Sõtku tainas ühtlaseks ning paki saadud pall toidukilesse. Pane külmikusse ning lase üleöö seista. Küpseta 200 kraadi juures 8 minutit.

neljapäev, 23. detsember 2010

Pardikoivad veini-mustsõstrakastmes

Kujutasin omale ette, et kui mul puhkus tuleb siis üks hea asi on see, et ma saan teha söögist pilti teha päevavalguses. Nüüd kukub välja ikka nii, et päeval mööda linna asjatamisi ning õhtul saab alles toidu tegemise peale hakata mõtlema. Pardikoibade kõrvale sobisid suurepäraselt ahjukartulid, mis said küpsetatud ahjus samal ajal. Toit sai 10/10 punkti ja kuigi tavaliseltel õhtutel ei viitsi nii pikalt toitu oodata siis mõnel tulevasel nädalavahetusel läheb kindlasti kordamisele.

2 pardikoiba
4 küüslauguküünt
Soola, pipart
250 ml punast veini
100 g mustsõstraid
1 tl kaneeli
1 tl fariinsuhkurt
1 spl mett






Hõõru koivad soola ja pipraga kokku. Aseta väikesess ahjuvormi küüslauguküüned ning nende peale pardikoivad. Küpseta 180 kraadi juures 1 h. Lisaks ei ole vaja lisada õli kuna part on suhteliselt rasvane. Pärast tundi võta ahjuvorm välja ning vala tekkinud rasv väiksesse kaussi. Pane kõrvale.
Kuni liha küpseb valmista kaste. Lase väikeses potis keema vein. Lisa mustsõstrad, kaneel, suhkur ja mesi. Keeda tasasel tulel u. 15 minutit.  Vala kaste ahjuvormi pardikoibade peale ning küpseta ahjus veel 20 minutit. Kartulite valmistamiseks lõika kooritud kartulid väiksemateks tükkideks ning sega ahjuvormis soola, pipra ning pardrikoibade juurest saadud rasvaga. Pane ahju  koos lihaga ning küpseta 25 min.

kolmapäev, 22. detsember 2010

Tomatisupp 3

Eriti kiire variant selleks puhuks kui Salvesti hapukapsaborši kapis ei ole (lemmik!) Kogu valmistamine võtab u. 10 minutit. Kõrvale sobivad hästi musta leiva ja maasuitsusingi võileivad.

1 purk purustatud tomateid basiilikuga
100 g külmutatud rohelisi ube
100 g maasuitsusinki
100 g makarone
2 puljongikuubikut
5 dl vett
3 küüslauguküünt
0.5 tl tsillipulbrit







Aja potis vesi keema. Lisa puljongikuubikud, makaronid, tomatikonserv. Haki sink ning purusta küüslaul ning lisa supile koos tsillipulbriga.

Suitsukana-šampinjoni pasta

Ajad on viimasel ajal nii kiired, et tehtud toite kirja panna ja fotodega tegeleda kohe kuidagi ei jõua. Vahepeal on ka kordamisele läinud mitmeid juba blogisse kirja pandud toite.

1 pakk Rannamõisa Maiuspala kanaliha
1 tl oliiviõli
100 g šampinjone
200 ml rõõska koort (35%)
Soola
SM Triple Pepper
2 küüslauguküünt
Hakitud peterselli













Kumuta pannil õli. Lisa tükeldatud kana ning viilutatud šampinjonid ja küüslauk. Prae keskmisel kuumusel 5 minutit pidevalt segades. Lisa rõõsk koor ning maitsesta soola ja pipraga. Soolaga tuleb olla ettevaatlik, kuna kana on ka juba maitsestatud. Kuumuta kuni kaste pakseneb. Serveeri koos keedetud pastaga ning enne lauale andmist puista peale ka hakitud peterselli.

esmaspäev, 20. detsember 2010

Kurzeme strooganov

Klassikaline toit mida meie kodus küll ei tehtud (vähemalt a ei mäleta) kuid erinevaid variante sai koolis päris tihti. Taasavastasin selle toidu paari aasta eest ning nüüd on see päris tihti menüüs.

300 sealiha
2 spl oliiviõli
200 ml rõõska koort (35%)
5 pisikest hapukurki
Soola
SM Triple pepper







Kuumuta õli pannil ning pruunista sealihatükid. Lisa pannile veidi vett ning hauta 20 minutit. Lisa sool ja pipar ning hakitud kurk. Kuumuta läbi ning lisa rõõsk koor. Kuumuta kuni segu pakseneb.

reede, 17. detsember 2010

Kartulipüree toorjuustuga

Vahelduseks tavalisele kartulipüreele sai seekord midagi teistmoodi tehtud. Toorjuust lisaks. Päris huvitav jäi. Kartulipüree kõrvale sai pakutud minu viimase aja lemmikuid, hakklihapallid toorjuustu täidisega. Nendega hea lihtne, ainult üles soojendamise vaev.

1 kg kartulit
50 g võid
100 ml piima
100 g toorjuustu
Soola, pipart








Keeda kartulid ning purusta pudrunuiaga. Lisa kartulitele või soojendatud piim ja toorjuust. Vahusta ning maitsesta soola ja pipraga.

teisipäev, 14. detsember 2010

Kana mozzarellaga

Seekord oli algselt plaan teha täidetud kanataskuid, kuid koju jõudes oli päris suur nälg ning ei viitsinud väga hakata "taskutamisega" vaeva nägema. Maitsestatud kanafileed vormi ja muu värk peale ja ahju.

3-4 kanafileed
2 spl oliiviõli
150 g mozzarella juustu
10 kirsstomatit
Soola
Pipart
Tüümiani










Maitsesta kanafileed soola ja pipraga ning aseta ahjuvormi põhja. Vala peale oliiviõli ning keera fileesid õlis kuni need on ühtlaselt kaetud. Lõika kirsstomatid neljaks ning puista kanafileede peale. Tomatitele veelkord natuke soola ja pipart (soolata ja piprata soe tomat on minu arvates päris väkk..) Peale mozzarellaviilud ning tüümian. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 25 minutit.

pühapäev, 12. detsember 2010

Itaaliapärane hakklihapäts tomatikastmega

Siinkohal tegemist retseptiga mis meil kodus sai ühtlase VÄGA hea kiitva hinnangu. Itaaliapärane hakklihapäts serveerituna koos tomatikastme ning fooliumiskartulitega ja klaasi punase veiniga on tõsiselt mõnus pühapäevane lõuna-õhtusöök. Tegemist suhteliselt lihtsa toiduga kuid ma pole veel täiesti veendunud, et nädala keskel viitsiksin oodata 1,5 h toidu valmimist... aga eks seda näeme... kuna täiesti kindlasti läheb antud toit kordamisele. Idee pärineb Silver Spoonist, kuid oma maitse järgi läks asju jälle juurde.

Hakklihapäts
500 g veisehakkliha
10 päiksekuivatatud tomatit
1 sibul
2 muna
4 küüslauguküünt
0,5 tl jahvatatud muskaatpähklit
1 dl riivitud parmesani juustu
2 spl pizzamaitseainet
1 spl basiiliku
0,5 tl SM Triple Pepper maitseainet
2 spl riivsaia
1 dl piima

Kaste:
1 purk purustud tomateid
0,5 sibulat
2 küüslauguküünt
Soola, pipart
1 spl pizzamaitseainet


Klopi munad lahti. Lisa maitseained sega juurde hakkliha, hakitud tomatid, sibul, küüslauk ning riivitud parmesan. Leota riivsaia piimas ning lisa segule. Sega kõik hästi läbi. Küpsetamisel võib kasutada väikest kandilist keeksivormi, voodrdades selle küpsetuspaberiga. Sinna sisse pane hakklihasegu ning kata fooliumiga. Keera fooliumisse pestud kuid koorimata kartuld. Pane hakklihapäts ning kartulid ahju ning küpseta 190 kraadi juures 1h. 15 min enne valmimist eemalda hakklhapätsilt foolium ning valmista kaste.
Kastmeks püreesta blenderis purustatud tomatid, sibul, küüslauk. Vala potti ning maitsesta ning lase keskmisel kuumusel haududa u 10 minutit.

laupäev, 11. detsember 2010

Sealiharull

Mingi hetk märkasin, et olen paari kuu jooksul teinud väga vähe sealihatoite ning keskendunud eelkõige kanale. Kuna tavaline sealiha ei tekitanud hetkel mingit emotsiooni sai netist leitud midagi natuke põnevamat, kuid siiski tuttavate koostisosadega toit.

800g sea kaelakarbonaadi
100 grammi toorjuustu
3 supilusikat  õunamoosi
2 küüslauguküünt
1 spl tüümiani
soola, pipart
5 kartulit
2 spl oliiviõli
soola, tüümiani






Lõika liha u  1 cm paksuseks ning maitsesta soola ja piparga. Sega torjuust, õunamoos, küüslauk ja tüümian. Määri segu lihale ning keera rulli. Seo puuvillase nööriga kinni. Koori kartulid ja lõika neljaks. Aseta ahjuvormi põhja. Peale oliiviõli, sool ja pipar ning sega läbi. Kõige peale liharull. Küpseta 180 kraadises ahjus 70-80 minutit

kolmapäev, 8. detsember 2010

Penne "basilico"

Leid SM kodulehelt ning olin juba päris ammu tahtnud seda proovida. Kokku on pandud kartul ning makaronid. Tavalislelt on ju toiduks kas üks või teine ning siinkohal pakkus huvi just see kuidas kogu see värk maitsta võiks. Originaalretseptiga võrreldes vähendasin õli kogust u 3 korda ja ikkagi oleks võinud veel natuke vähem olla.... aga maitse oli küll väga lahe. Kindlasti läheb kordamisele!

 250 g penne pastat
0,3 dl oliiviõli
4 kuubikuteks lõigatud kartulit
4 küüslauguküünt
1 sidruni riivitud koor
2 dl jämedalt hakitud rukolat
2 spl SM Pasta Basilico maitseainet
1 dl riivitud parmesani juustu
1 dl maitsestamata jogurtit

Keeda makaronid, kurna ning aseta kõrvale. Kuumuta pannil õli ning prae kartuleid u 10 minutit. Lisa küüslauk ja sidrunikoor ning kuumuta mõned minutid. Lisa rukola. Lisa pannile makaronid, riivitud parmesan ning Pasta Basilico maitseaine. Kuumuta läbi ning tõsta pliidilt. Lisa maitsestamata jogurt.

teisipäev, 7. detsember 2010

Soojad võileivad

Kui täna töölt koju jõudsin olid teised söömisega juba lõpetanud. Ei viitsinud omale midagi keerulist tegema hakata ning õhtusöögiks said soojad võileivad. Positiivne ka see, et võileivandus vähendab seda hunnikut leiba-saia mis Leiburi "meenekotist" eile koju saabus :)

1 Rukkipala pool
2 viilu toorsuitsupeekonit
1 hapukurk
1 tl Felixi majoneesi
1 spl riivitud cheddar juustu

1 viil SAIB'i
1/2 tomatit
2 viilu kitsejuustu
Seedermänniseemneid
Soola, pipart




Leib: Määri Rukkipala pool majoneesiga. Pane peale peekon ning hapukurk. Kõige peale riivitud cheddar.
Saib: Haki tomat väikesteks tükkideks. Aseta saibi viilule. maitsesta soola ja piparaga. Aseta peale kitsejuustuviilud ning puista üle seedermänniseemnetega

esmaspäev, 6. detsember 2010

Salat musta leivaga

ehk. Kuidas ma retseptivõistlusel meeneväärilise koha sain! (Väga lahe suur kotitäis leibasid-saiasid ning muud Leiburi nänni)
Oli üks ilus lumine päev, kui kuskilt internetist jäi silma Leiburi retseptivõistlus. Panin ka mina oma peakese tööle ning kõige sobivam sinna tundus olevat just see salat. Esiteks on see väga maitsev ning teiseks pole mulle varem midagi sarnast ette jäänud.

5 viilu Leiburi klassikalist musta leiba
2-3 tl oliiviõli
3 mandariini
100 g kitsejuustu
1 väiksem jääsalati pea
50 g kreeka pähkleid
Kaste:
0,5 dl lahjat majoneesi
0,5 dl apelsinimahla
0,5 tl apelsinipipart





Lõika leivaviilud väikesteks kuubikuteks. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning piserda peale oliiviõli. Rösti leivakuubikuid 200 kraadises ahjus 7-8 minutit ja lase jahtuda. Leivatükid peavad jääma veidi pehmeks.
Rebi või lõika jääsalatist väiksemad tükid ning aseta taldrikule. Koori mandariinid ning lõika sektorid pooleks.  Puista mandariinid salati peale. Lisa jahtunud leivatükid ning hakitud kitsejuust.
Sega kokku kaste (jääb suhteliselt vedel) ning vala salatile. Enne serveerimist puista üle hakitud kreeka pähklitega.
Suvisel ajal sobib mandariinide asemel kasutada värskeid maasikaid.

Kana-Teriyaki supp

Eelmine nädal tuli koju mitu uut purki SM More sarja maitseaineid. Üks neist oli Teriyaki. Kuna tegemist minu jaoks veel suhteliselt võõra maitseainega kodus, siis tuli natuke netis surfata, et leida midagi mis huvi pakuks. Kõige populaarsem retsept tundus olevat Teriyaki kana, kuid kuna oli isu mõne supi järele siis tuli ikkagi omamoodi asju teha.

300 g kanafileed
1 spl küülaugumaitselist õli
2 spl Teriyaki maitseainet
2 porgandit
100 g külmutatud maisi
100 g külmutatud rohelisi ube
2 puljongikuubikut
1.5 l vett
100 g nuudleid







Pruunista kanafileed. Lisa Teriyaki maitseaine ning riivitud porgand, mais ja oad. Kuumuta läbi. Lisa vesi ning puljongikuubikud. Keeda u 15 minutit. Lisa nuudlid ning keeda veel 3 minutit.

laupäev, 4. detsember 2010

Leivasupp

Täna tundub olevat retrotoitude õhtu. Õhtusöögiks kapsa-hakklihahautis ning magustoiduks leivasupp. Ma pole leivasuppi söönud väga kaua ning ise pole seda ka kunagi teinud. Tundus olevat mingi ulme raske asi ning polnud ka varem kunagi uurinud kuidas see käib. Netis surfates tuli välja, et tegemist hoopis väga lihtsa toiduga. Natuke sai aga asju oma moodi ka tehtud (nt. rumm) ... ;)

500 g Leiburi klassikalist musta leiba
1,5 l vett
4 õuna
1 tl kaneeli
100 g rosinaid
1 dl rummi
100 fariinsuhkurt
1 sidruni mahl + riivitud koor









Rösti leib ahjus krõbedaks. Pane rosinad rummi sisse likku. Purusta leib ning leota vees. Lisa kooritud ja tükeldatud õunad ning pane koos leotusveega keema. Lisa rosinad koos rummiga, fariinsuhkur,kaneel ning sidrunimahl. Keeda segu keskmisel tulel u 20 minutit kuni leib ja õunad on pehmed. Peale valmimist lisa peenelt riivitud sidrunikoor sega läbi ning lase jahtuda.

Kapsa-hakklihahautis

Kui kodus haige olla siis tekib soov süüa midagi mis on hästi tavaline ja nn lohutav. Minu jaoks on üks sellistest toitudest kapsa-hakklihahautis. Lisaväärtuse annab sellele veel valmiva toidu kogus. Kindlasti jagub sellest ka järgmiseks päevaks. See on ka üks ainukesi toite mida ma järgmisel päeval söön. Eriti viimasel ajal on soov ikka igaks päevaks midagi uut teha ja süüa.

1 kg kapsast
500 g seguhakkliha
2 spl röstitud sibulahelbeid
2 spl oliiviõli
2 porgandit
2 tl köömneid
u. 1 l vett
Soola, musta pipart





Kuumuta pannil õli ning prae hakkliha. Lisa sibul. Haki kapsas ning riivi porgand ning lisa hakklihale.(Kui sul on suur pann nagu minul) Vala juurde vesi (ei kata kogu toitu) ning lisa köömned, sool ja pipar. Hauta u 40 minutit. Serveeri keedetud kartulitega.

reede, 3. detsember 2010

Salat kanaga

See salat on Caesari salatist inspireeritud, kuid kokku pandud asjadest mis kodus olemas olid. Kuna olen kahjuks mitmendat päeva juba haige siis eriti söögiisu ja maitsemeelt ei ole. Aga salat nägi vähemalt välja vägagi isuäratav ning seda Rannamõisa kanaliha ostan kindlasti veel koju! Super maitse, mis sobib salatitesse suurepäraselt.

1/2 väiksemat jääsalati pead
100 g Rannamõisa marineeritud, lepasuitsu broilerikintsuliha "Maiuspala"
2 röstsaiaviilu
1 tl küüslauguga õli
30 g paremesani laastusid

Kaste
2 spl majoneesi
1 spl sidrunimahla
1 küüslauguküüs



Rebi salatist taldrikule tükid. Lõika kana väikesteks tükkideks ning aseta salatile. Lõika saiaviilud kuubikuteks ning piserda üle õliga. Rösti ahjus u 5-6 minutit ning lisa jahtunud kuubikud salatile. Viimaseks puista peale parmesani laastud.  Kastmeks purusta küüslauguküüs ning sega see majoneesi ja sidrunimahlaga.