pühapäev, 15. september 2013

Pasta petersellipestoga

Nautides õues viimaseid ilusaid ilmasid on õhtul tuppa tulles vaja valmistada toitu mis algusest lõpuni ei võta üle 15 minuti. See on üks nendest toitudest. Tulemuseks on väga hea ja omapärase maitsega pastatoit mida mille kordamist minu kodus lausa nõuti. Lihasõbrale praadisin juurde ka väiksed peekonitükid. 





250 g pastat
2 peotäit peterselli
1 peotäis maapähkleid
1 dl oliiviõli
2 küüslauguküünt
1 dl riivitud Grana Padanot
soola, pipart


Keeda pasta pakendi juhendi järgi. Purusta kõik ülejäänud koostisosad nuimikseriga ühtlaseks pastaks ning sega nõrutatud tulise pastaga. Soovi korral lisa praetud peekonitükke. 


pühapäev, 8. september 2013

Comeback ploomikook

The break is over. Lühiseletus selle pika pausi kohta: ära tüütas. Ja eesmärgiks oli fun viis kuidas endale   retsepte kirja panna aga kevadel muutus see kuidagi väsitavaks kohustuseks. Mis siis ikka. Ja kui päris aus olla siis pole eriti viitsinud eksperimenteerida ka viimasel ajal. Suvel on märksõnadeks olnud kiire, lihtne ja "võimaluse korral mitte ise tehtud." Septembriga aga algab taas selline asjalikum periood ning igapäevane elu kisub rohkem rutiini poole. Siinkohal on mõnus jällegi lüüa lahti oma kokaraamatud ja ajakirjad ning katsetada.... 
Meil kasvab aias alõtša ning see aasta on see päris viljakas puukene olnud. Lausa nii viljakas, et jätkus lausa mõnusa koduse ploomikoogi jaoks. Mõnusalt mandline magus suutäis ja peale vaadates toob naeratuse näole. Nüüd jääb oodata millal meie aia õunad valmida otsustavad, sest arvan, et ka õuntega võib see päris maitsev olla... ja tikritega (järgmiseks aastaks) 



500 g muretaigent
200 g soolata võid
200 g suhkrut
2 muna
200 g jahvatatud mandleid
300 g ploome

Rulli muretaigen õhukeseks ning kata sellega pirukavormi(minul oli 28 cm)  põhi ning ääred. Tõsta külmikusse kuni valmistad täidise. Vahusta soolata või ning suhkur heledaks vahuks. Lisa ükshaaval munad ning lõpuks jahvatatud mandlid. Lõika ploomid pooleks ning eemalda kivid. 
Vala täids taignale ning kata pealt ploomidega. Küpseta 180 kraadises ahjus 45 minutit.