esmaspäev, 7. oktoober 2013

Lõhefilee toorjuustuga

Minu maitsemeeled on vist nii otsustanud, et nisu teeb ikka kõik asjad paremaks. Kuidas siis muidu seletada seda, et kuigi ma siiani väga suur kalaliste fänn ei ole, siis seekordset retsepti tahan juba sellel nädalal uuesti proovida. 



1 kg lõhefileed
100 g toorjuustu küüslaugu ja ürtidega
2 saiaviilu 
50 g parmesani
1 sidruni riivitud koor

Lõika lõhefileest portsjonitükid. Määri pealt paksult toorjuustuga. Purusta blenederis saiaviilud ning lisa riivitud parmesan ning sidrunikoor. Suru saiapuru segu lõhefileele ning küpseta 180 kraadi juures 20 minutit. 


Põdraliha hautis

Seekord algas kõik ühel ilusal hommikul, kui kontorisse minnes leidsin laualt käntsaka põrdaliha. Et nüüd kohe väga koledaks pildiks ei kisuks siis mainin ära, et liha oli ikka pakitud ja puha. Kui välja arvata üks õnnelik hetk Tallinn-Tartu maanteel, oli see minu esimene kohtumine põdraga.  Küpsetatud liha ei olnud võibolla nii pehme kui ma oleks tahtnud aga esimese korra kohta oli tulemus väga hea. Maitsepoolest sai järjekordselt tõestust see, et lihtsuses peitub võlu. 



1.5 kg põdrafileed
500 ml punast veini
8 küüslauguküünt
1 spl kuivatatud tüümiani
1 spl soola
0.5 tl pipart

Tükelda filee suuremateks tükkideks ning veereta soola ja piprasegus. Pruunista pannil igast küljest. Tõsta ahjuvormi põhja küüslauguküüned ning nende peale pruunistatud lihatükid. Vala üle veiniga ning küpseta kaanega kaetult 180 kraadises ahjus 3 tundi. 


Pähklivõiga kanavardad

Suurepärase maitsega kiire kanaroog, mis koos mahlase porgandisalatiga sobib suurepäraselt argipäeva tervislikuks õhtusöögiks. Veelgi parema tulemuse saaks kindlasti päris grillil liha küpsetades aga külmade ilmadega tuleb praehjuga hakkama saada.



500 g kanafileed
100 ml sojakastet
2 küüslauguküünt
1 apelsini mahl
1 laimi mahl
Kaste
2 spl maapähklivõid
2 spl mett
1 spl seesamiõli
1 spl riisiäädikat
1 spl sojakastet
1 spl hakitud värsket ingverit
1 küüslauguküüs

Tükelda kanafileed. Sega sojakastmest, küüslaugust ja apelsini ning laimi mahlast marinaad. Vala kanatükid marinaadiga üle ning jäta vähemalt tunniks külmikusse maitsestuma. 
Sega kõik kastme komponendid blenderiga ühtlaseks kastmeks. 
Aja kanatükid puutikkude otsa, jälgides, et liha liialt tihedalt ei saaks. Küpseta grillreziimil 180 kraadi juures 10 minutit. Enne serveerimist vala kastmega üle või kui serveerimiseks eemaldad tikud siis sega kanatükid kausis kastmega läbi.