reede, 1. aprill 2016

Maasika- vahukooretort

Veel eelmisel aastal arvasin, et saabuv 35 saab tähistatud suure juubelipeoga. Nüüdseks on aga üks beebitüdruk minu mõttemaailma täiesti ümber organiseerinud ning palju suurema ärevusega mõtlen sügisel saabuva 1. sünnipäeva peale. 
Aeg läheb tõesti uskumatu kiirusega ning tsikk on juba 6 kuune ja sellel puhul tulid meie lähedasemad seda meiega tähistama. Seekord otsustasin jääda klassika juurde ning laual olid kartulisalat, viinerid ning muidugi suur vahukooretort maasikatega. 
Kui enda sünnipäevadel olen pidevalt suurest tööst kõrvale viilinud ning salati või koogi (või mõlemad) poest toonud, siis seekord oli soov ise pingutada.


6 muna
2.5 dl suhkrut
1.5 dl keevat vett
4.5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
600 g vanilli kohupiimakreemi
800 ml rõõska koort (35%)
2 banaani
1 kg maasikaid

Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks (20 minutit) Vahustamist jätkates nirista sisse keev vesi. Sõelu hulka küpsetuspulbriga segatud jahu ning sega õrnalt ühtlaseks. Vala võitatud vormi (28cm) ning küpseta 160 kraadi juures 30 minutit. Vahusta pool koorest ning sega hulka pool kohupiimakreemist.  Poolita täielikult jahtunud biskviit. Tühelda banaanid ning pool maasikatest ja lisa segule.  Määri segu alumisele kihile ning kata pealmisega. Võimalusel lase koogil seista üleöö, kuid võid ka põhjad enne kreemiga katmist niisutada. Vahusta ülejäänud koor ning lisa kohupiimakreem. Kata kook saadud seguga ning kaunista maasikatega.