pühapäev, 7. november 2010

Seene-prosciutto pirukas

Sügisesed laisad pühapäevad on parim aeg pirukate küpsetamiseks. Plaanis oli kukeseenepirkuat teha aga kuna esimeses kahes toidupoes kukeseeni ei olnud, siis tuli leppida šampinjonidega ja alati tagavaraks oleva proscuittoga. Maitse oli uskumatult hea ning pirukas läheb kindlasti kordamisele.

100g võid
2 dl jahu
50 g riivjuustu
1/2 tl soola
0,3 dl külma vett

2 dl rõõska koort 10%
150 riivjuustu
6 viilu prosciutto sinki
150 g šampinjone
3 muna
Sool, pipar, petersell



Näpi kiirelt kokku jahu, või, sool ning riivjuust. Lisa vesi. Kata pirukavormi põhi taignaga ning küpseta 200 kraadises ahjus 10 minutit. Viiluta šampinjonid ning lõika sink tükkideks. Klopi munad ning lisa koor ning sool ja pipar. Kata eelküpsetatud põhi šampinjonide ja singiga ning vala peale muna-koore segu. Puista üle riivjuustu ning peterselliga ja küpseta veel 20 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar