pühapäev, 14. august 2011

Kohupiima-virsikukook

Vahel tahaks midagi lihtsat aga head. Seekord sai valitud kohupiimakook. Ma ei mäletagi millal viimati päris tavalist kohupiima kooki sai tehtud. Ikka on toorjuust ja muud värgid rohkem kasutusel. Teine minu suur lemmik on juubeli tordipulber. Siin sai mõlemad asjad kokku pandud, lisaks mahlased virsikulõigud.
Kujutan ette, et see on tegelikult selline pühapäevane laisk kook, sest aeg külmikust ahjuni on umbes 15 minutit.

1 pakk Juubeli tordipulbrit
50 g võid
2 spl riivsaia
4 muna
4 spl suhkurt
300 g vaniljemaitselist kohupiimapastat
250 g hapukoort
400 g virsikulõikude konserv








Määri koogivormi põhi ning ääred võiga ja puista üle riivsaiaga. Raputa põhjale kolmandik tordipulbrist. Aseta tordipulbrile pool virsikulõikudest. Klopi munad suhkruga lahti. Lisa kohupiimapasta ning hapukoor ning sega kõik korralikult läbi. Vala pool segust virikulõikude peale. Raputa kohupiimasegule jälle kolmandik tordipulbrit ning peale virsikud ning ülejäänud kohupiimasegu. Kõige peale jääb viimane kolmandik tordipulbrist, mille peale omakorda väikesed võitükikesed. Küpseta 180kraadises ahjus 45 minutit. Enne serveerimist lase vormis jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar