Savipott on mul kodus juba jõuludest saati. Kahjuks on ta siiani ainult erinevates kohtades tolmu kogunud, kuna ma ei ole kunagi suutnud piisavalt ette planeerida selle esmaseks leotamiseks kuluvat aega :) Tänaseks sai pott lõpuks leotatud ning esimene test tehtud! Tulemustega võib väga rahule jääda. Tavaliselt ei ole ma suurem asi loomaliha sõber (jube keeruline on saada seda täpset õiget küpsusastet) aga savipotis ei ole vaja karta, et midagi üleküpsetad ning liha jääb mõnus ja mahalane. Muidugi läksin poest tooma suurt loomaliha tükki, et seda siis medaljonideks lõigata aga tuli leppida juba tükeldatud lõikudega. Muidugi kujutan omale jälle ette kuidas ma sügisest alati hakkan kõvasti turul käima ja igasugust liha koju tassima... lootma ju peab! :)
600 g loomaliha lõike
Soola, pipart
450 g külmutatud porgandi-herne segu
250 g riisi
5 dl vett
2 puljongikuubikut
2 dl Salvesti chillikastet
2 spl tomatipastat
2 purustatud küüslauguküünt
Pruunista pannil lihalõigud ning maitsesta soola ja pipraga. Vala lihatükid savipoti põhja. Peale puista riis ning porgandi-herne segu. Lahusta vees puljongikuubikud ning lisa chillikaste, tomatipasta ning purustatud küüslauk. Vala savipotti ning aseta pott külma ahju. Küpseta 200 kraadi juures umbes 75-80 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar