laupäev, 9. juuni 2012

Quinoa-kalkunihakkliha hautis

Quinoa on viimase aja imeloom. Teravili milles palju proteiini ja muud tervislikku ning sobib peaaegu igale poole.  Olen mõningate toitudega katsetanud ning siiani olen alati pidanud tunnistama, et eelistaksin couscousi. Seekord aga tuli lihtsatest asjdest täisti suurepärane toit ning kuna kogustega panin veidi metsa (ehk siis pingutasin üle veidi) siis vist pean paar päeva seda lõunaks tööle ka kaasa võtma :) .. mitte, et mul midagi selle vastu oleks. Tervislik ja maitsev lõuna on ju tohutult oluline ning kui tead täpselt mis su toidus sees on.... see ju veel parem.  Järgmine kord lisan siia kindlasti ka veidi küüslauku. Seekord tahtsin rohkem tunda uue maitseainesegu maitset ning vahel võib küüslauk sellised asjad lihtsalt toidus ära tappa.


450 g kalkunihakkliha
2 suvikõrvitsat
2 paprikat
800 purustatud tomateid
150 g quinoad
100 ml kanapuljongit
Soola
1 spl SM Chermoula maitseainet (nimetatakse ka maroko pestoks)
petersell v koriander






Prae pannil kalkunihakkliha. Haki suvikõrvitsad ning paprikad ning lisa pannile. Puista üle soola ning Chermoula maitseainega. Vala peale purustatud tomatid. Lase segul haududa 10 minutit. Lisa quinoa ja puljong ning hauta veel 20 minutit. Serveerimisel puista üle värske peterselli või koriandriga.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar