laupäev, 9. juuni 2012

Rabarberikook

Selle aasta esimene rabarberikook tuli lihtne ja kiire. Aga kindlasti mitte vähem maitsev. Rabarber on üldse üks minu suurtest lemmikutest aga millegipärast jõuab väga harva toidulauale. Asi võib muidugi olla sellest, et rabarber läheb tavaliselt magustoitudesse ning neid üritame me viimasel ajal vältida. Nüüd aga ei suutnud kuidagi vastu panna. Üks hapukas koogilõik ning värske kohv ei ole ju pühapäeva pärastlõunal meeletult suur patt ;)  Lisaks maitsemeeltele paitab see kook ka lõhnameeli... maja on nimelt meeletult head kardemoni lõhna täis.  Retsept Nami-Namist, kuna otsisin kiiret ja lihtsat retsepti :)

400 g tükeldatud rabarberit 
1 dl fariinsuhkurt

50 g võid
5 dl keefiri
200 g suhkurt
300 g jahu
1 dl kartulijahu
0,5 spl soodat
0,5 spl kardemoni
0,5 spl kaneeli





Sulata või ning lase veidi jahtuda. Lisa keefir. Sega teises kausis kõik ülejäänud ained ning lisa keefirisegule. Sega korralikult läbi. Vala küspsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ning raputa peale rabarberitükid ning fariinsuhkur. Küpseta 200 kraadi juures 35-40 minutit. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar