Kui kõik ausalt ära rääkida peab seekord jällegi alustama sellest, et päris pikk vahe oli jäänud meie traditsioonilistesse õhtusöökidesse. Küll oli haigus meid murdnud ja siis vist muud toimetused vahele tulnud. Seekord oli meie väike kogunemine siis hoopiski esmaspäeval ning teemaks Tai. Kuna algselt pidi olema riigiks Brasiilia ning mehed köögis siis jäi meil ettevalmistamise aega suhteliselt väheks ning väga palju aega toitude kohta uurida ei jäänud. Õnneks oli abiks Santa Maria koduleht, kus suhteliselt hea Tai retseptide valik ning seekordsed toidud ongi kõik sellelt lehelt. Tom Kha supp oli üks parematest "pühapäevastest" suppidest ning sobilik ka mõneks tavaliseks argiseks õhtusöögiks.
2 spl õli
3 kanafileed
4 väikest tomatit
100 g šampinjone
500 ml vett
1 pakk SM Tom Kha supisegu
400 ml kookospiima
Koriandrit
Rohelist sibulat
Kuumuta potis õli ning lisa väikeseks tükeldatud kanafilee. Prae mõned minutid ning lisa tükeldatud šampinjonid. Prae veel mõned minutid. Lisa potti vesi, supisegu ning kookospiim ning keeda umbes 5 minutit. Lisa tomatitükid ning keeda veel paar minutit. Serveeri suppi koos hakitud koriandri ja rohelise sibulaga
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar