neljapäev, 31. mai 2012

Aurutatud besee

Paremat tõlget sellele leida ei osanud. No see oli küll üks omapärane magustoit. Minule isiklikult täiesti meeldis. Ei meenutanud ühtegi teist toitu ning valmimisel tekkiv heli hoidis naeratuse pikalt näos :) Nimelt kolises klaaskauss keevas vees nagu sooviks iga hetk sealt välja tulla... Aga kõik läks hästi.

6 munavalget
6 spl suhkurt
1 sidruni koor
100 g hakitud pähkleid
0,7 dl jahu
Kirsikompotti









Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa suhkur jätakates vahustamist. Sega õnalt sisse peenelt riivitud sidruni koor, hakitud pähklid ning jahu. Aseta segu umbes 1 liitrisesse klaaskaussi.  Lase suures potis vesi  (peab ulatama umbes 1/3 kõrguseni klaaskausist)  keema tõusta. Kata kauss fooliumiga ning lase õrnalt keevasse vette.  Lase keskmisel kuumusel keeda 35 minutit. Lase veidi jahtuda ning kummuta vormist.  Lõika viiludeks ning serveeri kirsikompotiga

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar