teisipäev, 17. jaanuar 2012

Suvikõrvitsa-tomati salat

Soov oli aastavahetuse söögiks pakkuda midagi kerget ning oluline oli ka, et toitudega oleks võimalik ringi liikuda. Prantsuse teemat alguses uurima hakates jäi mulle silma üks tomati-suvikõrvitsa lihakõrvane retsept. Kuna aga see oleks eeldanud just seda laua taga noa ja kahvliga istumist, sai asenduseks suvikõrvitsa ja tomati salat. Mõlemad head asjad ju. Mässamist natuke on kuid salat oli piisavalt huvitav, et praegu käivad peas juba mõtted millal jälle seda teha võiks..  Ja lõpuks serveerimisel on see salat veel ilus ka, mida enamat võiks veel oodata



5 tomatit
1 tl soola
0,5 suvikõrvitsat
1 küüslauguküüs
1 spl hakitud värsket basiilikut
1 tl hakitud värsket tilli
0,5 tl köömneid
3 spl oliiviõli
1 spl sidrunimahla
2 muna
4 spl mascarpone juustu
3 spl riivitud parmesani juustu
3 spl röstitud piiniaseemneid
80 g proscuitto viile 
veidi pipart

Alustuseks haki tomatit väikestekst tükkideks. Aseta sõelale ning puista peale sool. Lase kausi kohal nõrguda vähemalt 30 minutit aegajalt segades. Haki suvikõrvits väikesteks tükkideks ning vala suurde kaussi, lisa tomatid, purustatud küüslauk, õli, sidrunimahl, köömned, basiilik ja till. Sega kõik korralikult läbi. Sega munakollased mascarpone ning parmesaniga. Vahusta munavalged ning sega õrnalt mascarponesegu hulka.  Tõsta salat klaasidesse ning pane lusikaga vähehaaval peale ka kaste. Kata klaasid toidukilega ning lase külmikus vähemalt 4 tundi maitsestuda. Prae keskmisel kuumusel proscuitto viilud ning tõsta köögipaberiga kaetud taldrikule jahtuma. Serveerimisel torka singiviil klaasi ning puista peale piiniaseemned ning veidi pipart. 

2 kommentaari:

  1. Ja serveerimisel tuleb kindlasti lisada ka väike kummisebra!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. it totally set's the mood... nüüd kui sebra näen tuleb ikka prantsuse köök kohle meelde...

      Kustuta