pühapäev, 10. märts 2013

Krevetiburgerid

Austraalia toiduga seostub minul esimese asjana grillimine aga kuna ilmad meil siin üpris talvised siis seekordse õhtusöögi jaoks pidi leidma veidi tubasema valmistusviisiga toite. Ega see valik kerge ei olnud, kuna enamus asju tundusid jube tavalised. Anzac küpsiseid teeme niigi tihti... Krevetiburgerid aga osutusid minu lemmikuks kogu sellel õhtusöögil. Värskete krevettide saamiseks peab muidugi Tallinnas päris palju vaeva nägema... ehk siis sõitma eraldi Stockmanni. Tõime ära karbitäie suuri ilusaid krevette ja isegi veidi kahju oli neid tükkideks hakkida aga tulemus oli seda väärt. Lisaks kõigele tõid burgerid ka suuremat sorti suveigatsuse....
500 g krevette
2 sidruni riivitud koor
1 dl hakitud kappareid
1 muna
2 dl hakitud peterselli
5 küüslauguküünt
1 dl rapsiõli
1 dl riivsaia
Haki krevetid pisikesteks tükkideks. Lisa riivitud sidrunikoor, hakitud kapparid, hakitud petersell, purustatud küülauguküüned ning muna. Vormi saadud segust 6 kotletti ning aseta kaetuna külmikusse vähemalt paariks tunniks. Kuumuta pannil õli. Enne praadimist paneeri kotletid riivsaias ning prae ühelt küljelt 3 minutit, seejärel pööra ümber ning prae teiselt poolt 2 minutit. Tõsta köögipaberile nõrguma. Serveeri koos sidrunimahlaga segatud majoneesiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar