Kuna mulle eriti ei meeldi meie kaubanduses müüdavad marinaadid siis üritan enamuse alati ise valmistada. Seekordne marinaad andis mõtteid suveks ning maitsest soojendavalt ka tavaliselt talvisel õhtul. Kõrvale lisanditega ning maitsestatud riis. Lisaks kõigele üpris kiire valmistada.
8 kanakintsu
100 ml sidrunimahla
2 spl SM Piri-piri piprasegu
50 ml oliiviõli
0.5 tl soola
2 spl oliiviõli
500 g keedetud riisi
3 paprikat, punane, kollane ja roheline
5 spl tomatipastat
1 spl suitsupaprikat
Soola, pipart
Sega omavahel sidrunimahl, piri-piri, oliiviõli ja sool. Vala kõik suletavasse kilekotti ning lisa kanakintsud. Lase vähemalt 4 tundi maitsestuda. Tõsta lihatükid ahjuvormi ning vala üle marinaadiga. Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit ning tõsta seejärel kuumust 225 kraadini ja pikenda küpsetusaega 15 minuti võrra. Kuumuta pannil oliiviõli ning lisa peeneks hakitud paprikad. Kuumuta kuni paprika pehmeneb veidi. Lisa pannile riis ning maitseta tomatipasta ning suitsupaprikaga. Lisa veidi soola ja pipart ning sega korralikult läbi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar