pühapäev, 10. märts 2013

Valge šokolaadi vaht makadaamia pähklitega

Kuna seekord oli meil soov teha magustoiduks midagi mis ei oleks koogiline sai ikka päris pikalt otsitud enne kui selline magustoit netist leitud sai. Veidi ka oma täiendusi juurde, sest muidu oleks ikka jube läilaks ära läinud.




150 g makadaamia pähkleid
1 spl zelatiini
4 spl vett
1 spl tumedat rummi
200 g valget šokolaadi
3 muna
1 dl suhkrut
300 ml rõõska koort (35%)
100 g piimašokolaadi
500 g maasikaid
Vahusta munakollased suhkruga tugevaks heledaks vahuks. Sulata zelatiin vee ja rummiga ning lisa munakollaste segule. Sulata valge šokolaad veevannil ning lisa munakollase segule. Vala hulka rõõsk koor ning lisa 75 g hakitud makadaamia pähkleid. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning sega ettevaatlikuld sokolaadisegu hulka. Tõsta vormidesse ning aseta külmikusse vähemalt paariks tunniks. Serveerimisel kaunista hakitud pähklite ja maasikatega. Kaunistuseks sulata 100 g piimašokolaadi ning vala küpetsupaberiga kaetud koogivormi põhjas ümmarguseks. Puista peale hakitud pähklid ning aseta külmikusse. Lõika märja noaga šokolaad tükkideks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar