pühapäev, 2. oktoober 2011

Pikk poiss peekoniga

Mujal maailmas paistab olevat päris populaarne korraldada pühapäeviti suuri lõuna-õhtusööke. Meil kodus ka viimasel ajal kujunenud nii, et pühapäevadel on söögid veidi erilisemad ning sellised, mis nõuavad pikemat ettevalmistust. Tavaliselt plaaningi selliste toitude tegemise pühapäeva peale sest nädala sees lihtsalt ei ole sellist viitsimist ja aega, et mitu tundi oodata toidu valmimist. Antud toit on vist küll iga lihasõbra unistus, päts on ikka aukartust äratava suurusega ;) Retsept Nigella viimasest raamatust



4 muna
3 spl võid
4 sibulat
900 g veisehakkliha
1 tl soola
1 tl Worchesteri kastet
100 g riivsaia
220 peekonit (õhukeste viiludena)









Keeda 3 muna ja jahuta ja eemalda koor. Haki sibulad peeneks. Sulata pannil või ning prae sibulaid 20 minutit kuni need on pehmed. Aseta kaussi jahtuma. Sega kausis hakkliha jahtunud sibulatega ning lisa sool ja Worchesteri kaste. Lisa muna ja riivsai ning sega korralikult läbi. Aseta pool segust ahjuplaadile ning vormi leivapätsi kujuliseks. Tee pätsi peale piklik nõgus koht ning aseta sinna keedetud munad. Kata ülejäänud hakklihaseguga ja vormi ühtlaseks ovaalseks pätsiks. Kata päts peekoniviiludega. Küpseta 200 kraadises ahjus 1 tund ning enne lõikamist lase 15 minutit seista.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar