Vahelduseks pastatoitudele ning suppidele, mis viimasel ajal meie kodusel laual päris tihti, sai seekord tehtud jällegi nn. klassikalist kartul-kaste toitu. Kuna seda saab nii harva meie kodus siis kukub just nii välja, et see on toit mida enim oodatakse ning mida kõige rohkem kiidetakse. Kartul-kaste teemadel taban end tihti mõtlemas, et kuidas ikka oli nõuka ajal süüa teha. Ei kujuta oma söögilauda küll ette ilma kõikde erinevate maitseaineteta. Siis olid põhi teemad ju sool ja pipar ainult. Ei mingit tsillit ega basiilikut, rääkimata minu lemmikust harissast.
250 g sealihatükke
200 g šampinjone
2 spl sojakastet
70 g tomatipastat
1 tl jahu
1.5 dl vett
Soola, pipart
Serveerimiseks peterselli
Kuumuta pannil õli ning pruunista väikesed sealihatükid. Lisa pannile viilutatud šampinjonid. Prae mõned minutit ning lisa sojakaste ning tomatipasta. Sega omavahel jahu ning külm vesi ning vala pannile. Sega kuni kaste veidi pakseneb. Maitsesta soola ja pipraga. Serveerimisel puista peale hakitud peterselli.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar