laupäev, 10. märts 2012

Friteeritud banaanid taignas

No ma ei ole suur õli fänn. Eelmine pühapäev oli kogu mu elamine õlihaisu ning pritsmeid täis. Vähemalt selline mulje jäi.. Üks müramist täis roog, mis tõenäoliselt oli suhteliselt "hiina." Väga raske oli leida teemasse sobivaid magustoiduretsepte, mis oleks veidigi teistmoodi. No selle me igal juhul saavutasime. Koguse võiks umbes pooleks teha ning siis saaks umbes 6-8 inimest magustoitu nautida. Hiljem mõtlesin, et tõenäoliselt oleks näiteks vaniljejäätis kasuks tulnud...

5 banaani
1 l õli
1 muna
1 dl vett
2 dl jahu
3 dl suhkurt
2 spl õli
6 spl seesamiseemneid
Kauss külma veega












Lõika banaanid tükkideks (2-3cm) Sega omavahel muna, jahu ja vesi. Kuumuta õli.  Kasta banaanitükid taignasse ning küpseta kuumas õlis mõni minut, kuni taigen on kuldne. Tõsta nõrguma. Vala potipõhja 2 spl õli. Lisa suhkur ning kuumuta kuni moodustub karamell. Sega sisse seesamiseemned. Kata banaanid karamelli-seesami seguga ning kasta kiirelt külma vette.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar