kolmapäev, 14. märts 2012

Riis kikerhernestega

Avastasin, et ei ole ammu juba midagi oma lemmikajakirjast katsetanud. Uues numbris oli päris lahe nädalamenüü koos shoppinglistiga välja toodud ning kuna enamus asju tundus mul kodus olemas olevat, siis proovime nüüd need retseptid läbi teha. Eks seda ole näha mis sellest saab, kuna ka varem olen minule omase agarusega poest mingisuguse hunniku asju kokku tassinud ning siis nädala lõpus hakanud neid vaikselt jälle sügavkülma toppima (minu lahendus lihale millel varsti-varsti realiseerimisaeg kukub) Igal juhul oli mõnus ja lihtne toit. Meile jätkus sellest kahele sööjale kaheks päevaks ning teisel päeval hakkisin veidi kanatükke sinna sisse.

300 g basmati riisi
2 sibulat
1 spl õli
1 suur riivitud porgand
2 spl harissat
700 ml puljongit
240 g kikerherneid (konserv)
4 spl kreeka jogurtit
4 spl mandlilaaste
Veidi soola
Hakitud peterselli




Kuumuta pannil õli. Prae hakitud sibulad pehmeks ning lisa pannile riis. Kuumuta läbi ning lisa porgandid ja harissa. Sega läbi, vala peale puljong ning hauta kaane all vähemalt 15 minutit. Lisa pannile kikerherned ning hauta veel 5 minutit.  Maitsesta. Tõsta kausidesse, peale lusikatäis kreeka jogurtit, veidi mandlilaaste ja hakitud peterselli.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar