pühapäev, 25. märts 2012

Thessalonki juustupirukas

Nagu me õhtusöögil arutasime, siis millegipärast on välja kujunenud nii, et eelroad kipuvad alati kõige paremini välja tulema. Kas on äkki tõsi, et parim kokk on tühi kõht? Seekord oli vist ka üleüldiseks lemmikuks eelroaks olnud feta pirukas. Tõeliselt mõnus soolane suutäis, miljoni kaloriga. Aga kui see tervislikkuse (või noh, selle puudumise) mõte peast välja visata, siis on see ikka täielikult nauditav toit. Külm valge vein kõrvale.... Kindlasti läheb millalgi kordamisele. (Ikkagi ootan neid suveõhtuid)

100 g sulatatud võid
2 munavalget
60 ml rõõska koort (10%)
400 g feta juustu (päris!)
250 g filotaigent









Kuumuta ahi 180 kraadini. Pintselda ahjuvorm (20x30 cm) sulatatud võiga. Lao ahjuvormi pool filotaigna lehtedest ning pintselda iga kihi järel leht sulavõiga. Klopi munavalged rõõsa koorega ning lisa feta juust (murenda sõrmede vahel) Sega korralikult läbi ja lisa veidi pipart ning tõsta kogu segu ühtlase kihina taignale. Tõsta juustule ka ülejäänud taignalehed, samuti kogu aeg võiga määrides. Küpseta umbes 40 minutit kuni pirukas on kuldne ning lõika tükkideks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar