teisipäev, 12. oktoober 2010

Šampinjonisupp

250g šampinjone
25g võid
100 ml valget veini
2 spl röstitud sibulahelbeid
1 l kanapuljongit
200 ml rõõska koort (35%)
3 spl jahu
peterselli
SM Triple Pepper
sool












Sügis on käes ning külmad ilmad panevad igatsema kuuma supi järele....
Aasta tagasi ei söönud ma vabatahtlikult ei seeni ega sibulat. Tänaseks on siis asjad nii kaugele jõudnud, et söön ja kiidan. Võib-olla on asi ka supile lisatud veinis....sorts veini teeb alati toidu paremaks! :D
Purusta blenderis kuivad seened. Sulata potipõhjas või ning lisa purustatud seened ning sibulahelbed. Mõne minuti pärast lisa vein ning kuumuta paar minutit. Lisa puljong ning keeda madalal tulel u 10 min. Lisa rõõsk koor ning külmas veega segatud jahu. (kes tahab vedelamat suppi võib jahu osa ära jätta) Lisa petersell ning maitsesta pipra ja soolaga. Kuumuta tasasel tulel veel u 5 min.
Samal ajal kui keedad suppi rösti ahjus saiaviilud. Mina piserdasin peale küüslauguõli ja raputasin peale veel SM purustatud küüslauku.

1 kommentaar:

  1. järele proovitud, väikeste kohandustega (S/M sibula asemel päris sibul ja natuke kyyslauku, peterselli asemel till ja saiaviilude asemel krutoonid). täitsa kobe supp, ausõna. isegi laps sõi ja palju ei puigelnudki.

    VastaKustuta