pühapäev, 23. jaanuar 2011

Shokolaadi-pirni topsid

Jällegi üks retsept mida sai proovitud, kuna ammusest ajast kodus ramekinvormid ning polnud neid kunagi ahju pistnud. Tegemist kerge kuid väga mõnusa ja lihtsa magustoiduga. Allikaks Good Food. Antud kogusestst saab 4 portsjonit

2 suurt küpset pirni
1 spl heledat muscovado suhkurt
0,5 sidruni mahl
4 tl konjakit

25 g purustatud mandleid
50 g tuhksuhkurt
1 spl kakaopulbrit
1 munavalge






Lõika pirnid väikesteks tükkideks. Pane väikese poti põhja suhkur ning sidrunimahl ja pirnitükid. Kuumuta ning hauta kaane all 8 minutit. Hauta veel 10 minutit kuni mahl pakseneb veidi. Iga vormi põhja pane 1 tl konjakit ning jaota pirnid peale. Sega kausis purustatud mandlid, tuhksuhkur ning kakaopulber. Vahusta munavalge tugevaks vahuks ning sega sisse kuivained. Jaota ühtlaselt vormidesse ning küpseta 160 kraadi juures 25 minutit. Puista peale tuhksuhkurt

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar