pühapäev, 18. detsember 2011

Flan

Kui uskuda internetis kirjutatut, siis on flan Mehhiko kõige -kõige magustoit/kook. Tegemist on omapärase seguga juustukoogist ja tarretisest ning samas on see väga erilise maitsega. Ja minu jaoks oli tegemist väga ilusa koogiga. See kui ta vormist välja võtta... siis see läikiv karamell... ja ilus kollane kook... super. Muidu on tegemist üpris rammusa suutäiega ning mina hammustasin laimiviilu pärast koogile peale.

200 g suhkrut
235 ml piima
1 purk kondenspiima 
1 purk suhkruta kondenspiima
3 muna
3 munakollast 
1 spl vanilliekstrakti
1 spl maisitärklist
235 ml rõõska koort (35%)






Sulata paksupõhjalises potis suhkur siirupiks. Sega pidevalt. Vala suhkrusiirup pirukavormi põhja (mitte lahtikäiv vorm kindlasti!) Keeruta vormi seni kuni põhi on ühtlaselt kaetud. Lase jahtuda. Sega kõik ülejäänud ained blenderis ühtlaseks massiks ning vala karamellile peale. Aseta vorm suurema ahjuvormi sisse ning vala ümber kuum vesi. Küpseta 175 kraadises ahjus umbes tund. Jahuta ning hoia külmikus vähemalt 4-6 tundi. Serveerimiseks  kummuta flan vormist taldrikule. Vali kõrgemate äärtega taldrik, kuna siirup voolab veidi üle koogi. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar