kolmapäev, 28. detsember 2011

Pliinid

Kui küsida mõne vene inimese käest, et mida pakkuda vene stiilis õhtusöögil siis esimene vastus tundub alati olevat "pliinid, kalamari ja hapukoor" Ilmselgelt ei saanud me jätta neid siis ka oma vene õhtust välja! Retsepte on netis ikka päris palju ning erinevaid, kuid valituks osutus Roman Zaštšerinski retsept. Tema peaks ju asja tundma.... Pliinid ise mulle kustumatut muljet ei jätnud, kuid tuleb tõdeda, et päris huvitav on tunda tatra maitset "pannkookides." Enamus maitsetest aga andsid pliide peale läinud hapukoor, kalamari, lõhe ning värske till. 

100 g tatrajahu
300 g piima
85 g tumedat õlut
50 g vett
15 g värsket pärmi

2 munakollast
70 g sulatatud võid
70 ml vahukoort
5 munavalget
soola, pipart
150 g nisujahu (sõelutud)








Sega omavahel tatrajahu, piim, õlu, vesi ning pärm. Jäta külmikusse üle öö hapnema.
Klopi munakollased, leige sulatatud või ja vahukoor. Sega hästi läbi. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa lõpuks nisujahu. Vahusta 5 munavalget koos väikese koguse soolaga tugevaks vahuks ja sega taignaga. Prae keskmisel kuumusel

1 kommentaar:

  1. ja usun endiselt, et ilma tatrajahuta oleks see pingevabam kogemus olnud :) aga ohtralt hapukoort ja suitsulõhet ning ma suutsin end panna tatra maitset mitte tundma... peaaegu.

    VastaKustuta