Kui kõik ausalt ära rääkida vol2.... see on esimene toit üldse kus mulle sibul meeldis, mitte ma ei talunud seda. Gruusiateemalise õhtusöögi pearoaks sai valitud lihtne kanahautis ning tulemus oli päris mõnus. Minu jaoks oli huvitav see, et kuigi potti läks igasuguseid maitseaineid siis ükski neis ei domineerinud meeletult ning tulemuseks oli "oma maitsega" lihatoit.
Retsept pärneb nami namist aga meie kogused olid veidi teised, kuna toit oli planeeritud 6le.
700 g kanafileed
3 spl õli
3 sibulat
3 küüslauguküünt
600 g purustatud tomateid
1.5 dl punast veini
1,5 dl kanapuljongit
3 loorberilehte
1.5 tl kurkumit
1,5 tl tsillipulbrit
1,5 tl jahvatatud koriandrit
Soola, Pipart
5 dl maitserohelist:
koriander, estragon, münt, basiilik, till
Kuumuta õli. Tükelda kana väikesteks tükkideks ning pruunista pannil. Haki sibulad ja lisa pannile. Prae mõned minutid ning lisa hakitud küüslauk. Prae veel mõned minutid kuni sibul ning küüslauk pehmenevad veidi. Lisa kurkum, tsilli ja koriander ning sega kõik läbi. Vala peale vein ja puljong ning lisa ka loorberilehed. Maitsesta segu soola ja pipraga ning lase keema. Hauta kaane all umbes 45 minutit. Eemalda potist loorberilehed ning sega sisse hakitud maitsetaimed. Lase kaane all 10 minutit maitsestuda. Serveeri koos riisiga
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar