kolmapäev, 29. detsember 2010

Ahjukarbonaad

Nüüd tuleb täiesti siiras ülestunnistus: Pühad ja puhkus on toonud kaasa laiskuse :). Kokaraamatuid sirvida ja planeerida on küll lahe, kuid kuna elu ei ole praegu nn tavarutiinis siis eriti köögis aega ei viitsi veeta. Toidutegemise juures on praegu esmane see, et kuidas saaks asjad võimalikult kiirelt ahju ja oma tegemiste juurde tagasi. Peale jõulusööminguid on lähiajal plaani võetud palju erinevaid suppe-salateid kuid täna on laual veel sealiha. Ettevalmistus võtab nii 5 minutit ja liha valmib 30 minutiga.

3 karbonaaditükki
1 muna
30 ml piima
5 spl riivsaia
50 g riivitud parmesani
1 tl paprikapulbrit
1/4 tl cayenne pipart
0,5 tl soola
30 g võid




Kuumuta ahi 220 kraadini. Sulata ahjuvormis või.
Sega omavahel kergelt lahtiklopitud muna ning piim. Teises kausis sega riivsai, parmesan, paprikapulbrid, cayenne pipar ja sool. Kasta lihatükid esmaslt muna-piima ning siis riivsaia segu sisse. Aseta paneeritud lihatükid kuuma või sisse. Küpseta ühelt poolt 15 minutit ning seejärel pööra ümber ning pane veel 15ks minutks ahju.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar