Täna tundub olevat retrotoitude õhtu. Õhtusöögiks kapsa-hakklihahautis ning magustoiduks leivasupp. Ma pole leivasuppi söönud väga kaua ning ise pole seda ka kunagi teinud. Tundus olevat mingi ulme raske asi ning polnud ka varem kunagi uurinud kuidas see käib. Netis surfates tuli välja, et tegemist hoopis väga lihtsa toiduga. Natuke sai aga asju oma moodi ka tehtud (nt. rumm) ... ;)
500 g Leiburi klassikalist musta leiba
1,5 l vett
4 õuna
1 tl kaneeli
100 g rosinaid
1 dl rummi
100 fariinsuhkurt
1 sidruni mahl + riivitud koor
Rösti leib ahjus krõbedaks. Pane rosinad rummi sisse likku. Purusta leib ning leota vees. Lisa kooritud ja tükeldatud õunad ning pane koos leotusveega keema. Lisa rosinad koos rummiga, fariinsuhkur,kaneel ning sidrunimahl. Keeda segu keskmisel tulel u 20 minutit kuni leib ja õunad on pehmed. Peale valmimist lisa peenelt riivitud sidrunikoor sega läbi ning lase jahtuda.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar