neljapäev, 30. detsember 2010

Kõrvitsa-porgandisupp

Kõrvits on minu köögis täiesit uus tegelane. Väga mõnus püreesupp. Juurviljade röstimine võtab küll natuke kaua aega aga tulemus on seda kindlasti väärt. Kõrvale pakkusin M&S koriandri-küüslaugu naan leibasid.

800 gkõrvitsat
500 g porgandit
50 ml oliiviõli
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 spl sinepiseemneid
1 tl köömneid
1 tl kurkumi
1/2 tl kardemoni
1/4 tl chillit
1,2 l juurviljapuljongit










Kuumuta ahi 210 kraadini. Lõika kõrvits ja porgand 1 cm tükkideks ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Raputa peale paar spl õli ning rösti ahjus u 30 minutit kuni kõrvits ja porgand on pehmed.
Kuumuta ülejänud õli potis. Lisa sibul ning kuumuta 20 minutit nõrgal tulel ja tihti segades. Lisa maitseained ja küüslauk ning kuumuta paar minutit kuni sinepiseemned katki lähevad. Lisa röstitud kõrvitsad-porgandid ning puljong. Keeda tasasel tulel 15 minutit. Lase veidi jahtuda ning purusta blenderis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar