Millegipärast on mul varem olnud selline arvamus, et piparkoogitagina tegemine on meeletult keeruline. Tegelikult on asi ju väga lihtne ning tulemus on ikka kordades parem kui poest ostatud taignast. Esimest korda tegin taigna eelmisel aastal ning siis piirdusin ühe taignakogusega. See aasta on juba mitmes ports ning sõbrad ja kolleegid on nad igal juhul ära söönud ;) Retsept on nami-namist väikeste muudatusega.
2 dl suhkrusiirupit
100 g suhkurt
100 g fariinsuhkurt
250 g soolata võid
1 pakk Meira piparkoogimaitseainet
1 tl kardemoni
2 muna
600 g jahu
2 tl soodat
Kuumuta potis suhkrusiirup, suhkrud, piparkoogimaitseaine, kardemon, või. Lase veidi jahtuda ning klopi sisse munad. Sega omavahel jahu, sool ja sooda ning lisa siirupisegule. Sõtku tainas ühtlaseks ning paki saadud pall toidukilesse. Pane külmikusse ning lase üleöö seista. Küpseta 200 kraadi juures 8 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar