laupäev, 19. november 2011

Peedisupp

Supid on minu suured lemmikud. Viimasel ajal on pidevalt kapis vähemalt portsjoni jagu röstitud köögiviljade püreesuppi, mis on suurepärane tervislik õhtune söök või lisapala. Seda suppi söön kodus aga ainult mina. Et ka teised vahelduseks suppi saaks süüa saigi plaani võetud peedisupp. Mõnusa maitsega ning piisavalt "lihane," et ka isased oma kõhud täidetud saaks.

300 g sealiha
1 spl õli
2 riivitud porgandit
500 g riivitud peeti
5 tükeldatud kartulit
300 kapsast
1.5 l puljongit
1 spl äädikat
1 spl hakitud tilli


Lõika sealiha väikesteks tükkideks. Kuumuta potipõhjas õli ning prae kiirelt sealiha läbi. Lisa potti riivitud pordandid ning peet. Kuumuta veidi ning lisa tükeldatud kartulid, peeneteks ribadeks lõigatud kapsas ja puljong. Keeda kaane all 20 minutit ning lisa lõpus äädikast ning hakitud till.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar