pühapäev, 19. juuni 2011

Marokopärased lihapallid apelsini couscousiga

Eile saabus postkasti värske juulikuu GF ning esimesena sai seekord ära proovitud just see retsept. Viimasel ajal ongi kanast tunduvalt rohkem söödud kalkunit ning taaskord tuli poest koju kalkunihakkliha. Tulemuseks kiire argiroog mis on veidi erinev tavalisest riis-kartul lahendusest... originaalretseptis olnud koriander sai asendatud peterselliga, logistilistel kaalutslustel (ei viitsinud kaugele poodi sõita)


450 g kalkunihakkliha
2 tl vürtsköömneid
2 tl chillipulbrit
2 tl kuivatatud peterselli
1 tl kaneeli
1 apelsini koor
1 sibul
2 tl oliiviõli
250 g couscousi
250 ml kanapuljongit
1 apelsini viljaliha
hakitud värsket peterselli




Sega kausis omavahel kalkunihakkliha ning maitseained. Riivi sibul ja apelsini koor ning lisa hakklihasegule. Kuumuta pannil õli ning veereta hakklihasegust väikesed pallid ja prae tihti keerates umbes 12 minutit.
Vala couscousile puljong, sega läbi ning kata kauss kaanega. Lase seista umbes 10 minutit ning sega siis couscous kahvliga nii, et terad eralduvad üksteisest. Lisa tükeldatud apelsini viljaliha ning hakitud petersell.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar