pühapäev, 11. september 2011

Ristotto kukeseente ja mascarponega

1 poolik pakk Arborio riisi-olemas. 1 tops mascarpone juustu- olemas.  Lisaks veel karbitäis kukeseeni ning viimase aja üks mõnusamaid õhtusööke rohkem ei vajagi.  Seened ei ole olnud kunagi minu suuremad lemmikud (et mitte öelda, et ma keeldusin neid söömast aastaid... marineeritud seeni ei taha siiani) Seda suurem on mu enda üllatus, et seentega toit mulle niimoodi maitseb.

1 sibul
1 küüslauguküüs
2 tl oliiviõli
250 g Arborio riisi
100 ml valget veini
0,5 l juurviljapuljongit
0,5 l kanapuljongit
2 tl võid
300 g kukeseeni
100 g mascarpone juustu
Veidi soola, pipart



Kuumuta potipõhjas õli ning prae selles pehmeks peeneks hakitud sibul ning küüslauk. Lisa potti riis ning vala peale vein. Kuumuta kuni vein on imendunud riisi. Hakka kulbihaaval lisama potti omavahel segatud puljongeid, samal ajal pidevalt riisi segades. Pae kukeseened võis ning lisa valmis riisile. Sega siise mascarpone juust, kuumuta mõni minut ning maitsesta seejärel soola ja pipraga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar