laupäev, 7. aprill 2012

Rabarberi-maasikakreemiga beseed

Rabarber on üks Islandi lemmikutest. Minu oma ka! Selle toidu leidmine netist võttis kohe suu vesiseks ning seekordne magustoidu valik oli väga lihtne. Magustoit sobis suurepäraselt mitmekäigulise õhtusöögi lõpetuseks, kuna oli piisavalt hapukas ning kerge. Mõtted on paigas juba selles suunas, kuidas seda maasika-rabarberikreemi mujal kasutada.


3 munavalget
150 g suhkurt
300 g rabarberit
1 spl oliiviõli
100 g suhkurt
90 ml vett
150 g maasikaid
2 spl riivitud ingverit
200 ml rõõska koort (35%)
100 ml hapukoort










Vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Tõsta ahjuplaadile lusikaga kuhjad ning küpseta 110 kraadi juures tund aega. Seejärel lülita ahi välja ning lase beseedel ahjus jahtuda vähemalt 90 min. Tükelda rabarber. Kuumuta poti põhjas oliiviõli ning lisa rabarberitükid. Kuumuta u. 5 minutit. Lisa vesi ning suhkur ning keeda kuni saad kergelt siirupise segu. Lisa tükeldatud maasikad, sega korralikult läbi ning vala kogu segu suurele taldrikule ja jahuta. Lisa segule riivitud ingver. Vahusta rõõsk koor ning lisa õrnalt hapukoor. Lõpuks sega hulka jahtunud rabarberisegu. Tõsta taldrikule üks besee, kata rabarberikreemiga ning kata teise beseega. Kaunista maasikatega.

1 kommentaar:

  1. See oli väga hea. Ma võtaks ainult seda vahu/hapukoort vähemaks, et oleks hapum ja rabarberisem ja maasikasem see lugu.

    VastaKustuta