laupäev, 7. aprill 2012

Plokkfiskur -Kala ja kartul valges kasmtmes

Tegemist ühe argise Islandi roaga. Tavaliselt kasutatakse teistest toitudest üle jäänud kala ning kartulit. Kuna tegemist on just tavalise igapäeva toiduga siis jäi ka maitse liiga tavaliseks. Lihtsalt kala ja kartul jahukastmes. Ei olnud suurt midagi huvigtavat. 

1 kg valget kalafileed
1 kg keedetud kartulit
100 g võid
100 jahu
1 l piima
Soola
pipart
Rukkileiba
Tilli











Keeda kala kegelt soolaga maitestatud vees 10-15 minutit. Tõsta taldrikule ning purusta kahvliga. Tükelda keedetud kartulid. Sulata potis või ning lisa tükeldatud sibul. Prae sibulat kuni see on pehme ja läbipaistev, kuid jälgi, et sibul ei pruunistuks. Puista potti jahu ning kuumuta mõned minutid. Vala pidevalt segades potti piim ning kuumuta nõrgal tulel 5 minutit. Lisa tükeldatud kartulid ning kalatükid. Kuumuta segu läbi, maitsesta ning serveeri koos rukkileivapuru ja värske hakitud tilliga. 

1 kommentaar:

  1. See oli jah selline tüüpiline sööklatoit. Vaesed islandlased... Mul oli küll kurb mõelda, mida kõike head oleks võinud sellest kalafileest teha, selle mögina asemel.

    VastaKustuta