pühapäev, 25. märts 2012

Chiose mandariinitorud

Need olid nagu Mojito kokteilid minu jaoks. Üks oli liiga vähe, kaks liiga palju :) Superhead aga väga magusad. Õigem on vist ühega lõpetada. Mul on hea meel, et ammu riilul seisnud Vefa's Kitchen nii palju häid asju sisaldas. Kui muidu oleme ka netist otsimas käinud retsepte ja mõtteid, siis seekord veetsime pikalt aega just selle raamatuga. Muidugi kui lehekülgi on ligi 700 siis pole valik eriti väike :)
Ps. Juustupirkua ja mandariinitorude jaoks ostsin ühe filotaignapaki.

500 g mandariine
100 g sulatatud võid
170 g suhkurt
170 g kooritud mandleid
1 munavalge
250 g filotaigent








Koori mandariinid ning pane sektorid potti. Vala peale vesi, et mandariinid oleks kaetud. Keeda segu kaane all, seni kuni mandariinid on täiesti pehmed. Kurna ning püreesta blenderis. Kuumuta väikeses potis 2 tl võid ning lisa suhkur, hakitud mandlid ja mandariinipüree. Keeda madalal kuumusel umbes 15 minutit kuni segu pakseneb. Lase segul täielikult jahtuda ning lisa seejärel munavalge. Määri filotaigen munaga ning tõsta lehele lusikaga mandariinisegu. Rulli taignast torud, tõstes ääred taignale nii, et segu küpsetamise ajal välja ei tuleks. Küpseta 180 kraadi juures 20 minutit.  Lase enne serveerimist jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar