kolmapäev, 14. märts 2012

Kevadrullid

Kui kõik ausalt ära rääkdia, siis pean alustama sellest, et pole kohe üldse viimasel ajal köögis aega veetnud. Kiirelt asjad potti ja suur ports Chilli Con Carnet või mõni pastakaste ning poistele jätkub mitmeks päevaks soojendada. Üritan end parandada :)  Eelmine nädalavahetus oli meil Hiina õhtusöök. Minu jaoks oli õhtu parim osa kevadrullid. Ei olnud nii keerulised kui arvata võis alguses. Retsept on mõne nädala tagusest Eesti Ekspressi omast inspireeritud aga veidi kohendatud

300 g filotaigent
1 muna
2 porgandit
Sama kogus riivitud kapsast
peotäis Wok- nuudleid
6 kuivatatud seent
5 muna
punt koriandrit
50 ml heledat sojakastet
1 tl suhkrut
Soola, pipart
1 l õli








Haki porgand ja kapsas peenikesteks, pikkadeks ribadeks.  Leota seeni 5 minutit keevas vees ning seejärel nõruta ja haki.  Kuumuta suurel pannil veidi õli ning lisa pannile kapsas, porgand, seened ja wok-nuudlid. Kuumuta kiirelt läbi. Klopi lahti 5 muna, lisa hakitud koriander ja sojakaste ning suhkur. Vala pannile ning prae korralikult läbi. Maitsesta soola ja pipraga.  Aseta filotaigna leht lauale, tõsta lusikaga veidi täidist ning rulli tiheldalt kokku. (Taigna ääred tuleb tõsta kokku nii, et rulli otstest täidis välja ei tule ning äärtes kasuta "liimiks" lahtiklopitud muna) Küpseta rulle kuumas õlis seni, kuni nad on kuldpruunid.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar