pühapäev, 25. märts 2012

Tomatiga lameleib

ehk Lagana me domates ke votana. Valisime pearoaks kalahautise ning siis tuli suur dilemma, et mida me küll sinna juurde pakume. Leib tundus päris hästi sobivat ja ega tomat pole leiba kunagi rikkunud. Veidi pitsalaadne toode ja esimeste suutäitega igastahes maitsemeel märatses sulanud juustu puudumise üle. Teine tükk leiba oli aga juba nautimine. Lihtne teha ja mõnus vaheldus tavalisele leivale-pitsale.

250 g jahu
0,5 tl soola
2 tl kuivpärmi
1 tl kuivatatud punet
1 tl kuivatatud tüümiani
1 spl mett
5 spl oliiviõli
120 ml leiget vett
6 küüslauguküünt
2 spl tomatipastat
1 kg tomateid
2 spl ketsupit
1 tl Dijon sinepit
soola, pipart
1 tl kuivatatud punet
1 tl kuivatatud tüümiani

Tükelda tomatid ning tõsta sõelale, puista üle soolaga ning jäta nõrguma vähemalt 30ks minutiks. Sega omavahel köögikombainis jahu, sool, pärm, tüümian ja pune. Lisa 2 spl õli, mesi ja vesi. Sega kõik korralikult kokku kuni moodustub pehme elastne taignapall. Määri pealt õliga ning lase rätikuga kaetult kerkida umbes 30 minutit. Kuumuta pannil ülejäänud õli, lisa purustatud küüslauk ja kuumuta mõned minutitd. Lisa tomatipasta, nõrutatud tomatid, ketsup, sinep ning sool ja pipar. Kuumuta segu kuni see pakseneb (u 10 min) Rulli kerkinud taigen ahjuplaadi suuruseks ning kata tomatiseguga (jäta vähemalt 2 cm äär ilma seguta) Lase pannil kerkida veel 10 minutit ning siis küpseta 200 kraadi juures 20 minutit

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar