neljapäev, 31. mai 2012

Guljašš klimpidega

Guljašš on muidu nagu normaalne toit aga tsehhid pidid seda millegipärast klimpidega koos sööma. Ja mitte selliste klimpidega nagu meie harjunud oleme vaid saiatükkidega. Retsept tundus igal juhul piisavalt põnev, et proovida. Lihaline oli suhteliselt tavaline ning tuleb ausalt üles tunnsitada, et vastastikusel kokkuleppel surasime oma kaaskokkadega sinna sisse ka purgitäie konservtomateid. Seda originaalretseptis ei olnud. Muidu tundus kuidagi eriti maitsetu see asi. Klimbid olid... tsehhipärased (ei ole midagi rohkemat öelda ja ausalt öeldes praegu enam ei mäleta ka.....)


2 spl võid
700 sealiha kuubikuid
1 sibul
4 küüslauguküünt
1 tl paprikapulbrit
1 tl köömneid
1 tl majoraani
soola, pipart,
600 ml vett
1 kartul
400 g purustatud tomatikonservi
Klimbid:
1 muna
1 dl piima
1 dl jahu
1/8 tl küpsetuspulbrit
soola
4 viilu tahket saia, kuubikutena



Prae võis hakitud sibul ja küüslauk. Lisa sealiha kuubikud ning pruunista. Lisa maitseained ning vesi ja lase kaane all haududa 45 minutit. Lisa peeneks riivitud kartul ning tomatikonserv. Hautada veel 15 minutit.
Klimpide tegemiseks sega kõik korralikult kokku ning vormi 2 pätsi. Lase suures potis vesi keema ning aseta pätsid vette. Keeda 10 minutit, tõsta veest ning viiluta serveerimiseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar