neljapäev, 31. mai 2012

Omlett kikerherneste ja spinatiga

Kui loosiga osutus valituks Egiptus olin ma ausalt öeldes päris nõutu. Tegemist eestlaste ühe põhilise reisisihtkohaga ning minagi seal käinud. Meelde ei tulnud aga mitte ühtegi nende toitu. Sõime pidevalt itaalia-maroko toite ja kohalik köök jäi kuidagi väga kõrvale. Igal juhul ei ole ka netis midagi väga huvitavat leida ning lõpuks sai valitud toidud, mis lihtsalt tundusid maitsvad olevat.


6 muna
100 g spinatit (külmutatud)
1 sibul
2 tomatit
soola-pipart
0,25 tl jahvatatud muskaatpähklit
400 g kikerherneid (konserv)
õli




Sulata spinat ning suru kogu vesi sellest välja. Kuumuta pannil (võimaluse korral selline pann, mis kannatab hiljem ka ahjus olemist) õli ning prae hakitud sibul pehmeks. Lisa hakitud tomatid ning maitsesta vähese soola ja pipraga. Hauta segu umbes 15 minutit. Kuumuta ahi 200 kraadini. Klopi munad lahti. Lisa sool, pipar ning muskaatpähkel. Sega munasegusse spinat ning tomati-sibulasegu. Lisa pannile veidi õli ning vala munasegu pannile. Loputa kikerherned veega üle ning vala õrnalt munasegu peale. Küpseta ahjus umbes 15 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar