pühapäev, 10. märts 2013

Kartulisupp

Seekordne kartulisupp on segu erinevatest netist leitud retseptidest. Omalt poolt läks potti seekord pool pakki Faijta maitseainesegu. Tegi supi mõnusalt teravaks ning minu härrased kuulutasid selle üheks parimaks supiks üldse. Vot selline tegija supp. Mõlemad sõid suure kausitäie ning kordagi ei olnud nurinat, et pool supist oli püreestatud :)


150 g peekonit
1 sibul
2 porgandit
2 sellerivart
8 kartulit
2 l puljongit
200 ml piima
3 spl jahu
200 ml rõõska koort (35%)
0.5 pakki SM Faijta maitseainesegu
Soola
Hakitud peterselli
Riivjuustu

Lõika peekon väikesteks tükkideks ning prae poti põhjas. Tõsta peekon taldrikule. Haki sibul, porgandid ning seller väikesteks tükkideks ning prae neid peekonirasvas 5 minutit. Lisa potti peeneks hakitud kartulid ning puljong. Keeda umbes 15 minutit. Lisa piimale jahu ning vala saadud segu supi sisse. Kuumuta 5 minutit ning lia seejärel rõõsk koor. Püreesta umbes kolmveerand supist ning puista serveerimisel peale praetud peeonit, riivjuustu ning hakitud peterselli


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar