pühapäev, 10. märts 2013

Porru-suitsulõhe pirukas

Kui eelmine pühapäev, kui hakkasin oma iganädalast ostunimekirja koostama, jäi silma, et ka Prisma kodulehel on mõningad retseptid tekkinud. Proovisin nendest ühe sellel nädalal ära ning tulemus oli nii hea, et terve pirukas kadus meil kolme inimese peale õhtusöögiks päris kiiresti. Ei tea kuidas nad sellest küll 8 portsjonit said....


Põhi:
100 g võid
2 dl nisujahu
0.5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
3 spl külma vett
Täidis:
150 g külmsuitsulõhet viilutatud
1 porru
150 g creme fraiche'i
2 muna
2 spl tilli
soola, pipart
Haki segamine või, nisujahu, küpestuspulber ja sool. Lisa külm vesi ning sega kiiresti ühtlaseks taignaks. Vormi 24 cm pirukavorm taignaga ning aseta täidise tegemise ajaks külmikusse. Lõika porru ketasteks ning prae keskmisel kuumusel mõned minutid. Sega omavahel kausis creme fraiche ja munad.  Maitsesta tilli, soola ja pipraga. Tõsta taignale viiltatud külmsuitsulõhe, porru ning vala üle munaseguga. Küpseta 200 kraadises ahjus 30 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar