esmaspäev, 7. oktoober 2013

Põdraliha hautis

Seekord algas kõik ühel ilusal hommikul, kui kontorisse minnes leidsin laualt käntsaka põrdaliha. Et nüüd kohe väga koledaks pildiks ei kisuks siis mainin ära, et liha oli ikka pakitud ja puha. Kui välja arvata üks õnnelik hetk Tallinn-Tartu maanteel, oli see minu esimene kohtumine põdraga.  Küpsetatud liha ei olnud võibolla nii pehme kui ma oleks tahtnud aga esimese korra kohta oli tulemus väga hea. Maitsepoolest sai järjekordselt tõestust see, et lihtsuses peitub võlu. 



1.5 kg põdrafileed
500 ml punast veini
8 küüslauguküünt
1 spl kuivatatud tüümiani
1 spl soola
0.5 tl pipart

Tükelda filee suuremateks tükkideks ning veereta soola ja piprasegus. Pruunista pannil igast küljest. Tõsta ahjuvormi põhja küüslauguküüned ning nende peale pruunistatud lihatükid. Vala üle veiniga ning küpseta kaanega kaetult 180 kraadises ahjus 3 tundi. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar