esmaspäev, 28. märts 2016

Lambaliha mündi ja sidruniga

Olen alati suhtunud lambalihasse kerge eelarvamusega. Lisaks piirab selle tarbimist ka lambaliha üsna piiratud kättesaadavus meie kaubanduses. Üldiselt ei ole ma selline korralik foodie, kes viitsiks toiduainete järgi käia mitmes erinevas poes.... äkki peaks end parandama? :)
Esimene kord sellist liha tehes olin ma täielikus vaimustuses ning mäletan seda kuidas öisel ajal käisin saiatükiga potipõhjast kastet kokku kraapimas :)
Lihavõtete puhul sain jälle kätte tüki talleliha ning maitsevalik osutus üpris lihtsaks... tulemus oli taas sama suurepärane: imepehme ja mahlane.  Ning lisaks kõigele on toidu valmistamine ülimalt lihtne :)
Serveerisime seekord kartulite ning värske salatiga. 




1 kg lambaliha
1 spl õli
1 sidrun
2 spl kuivatatud münti
1 tl tšillihelbeid
soola

Pruunista lihatükid õlis. Lisa potti riivitud sidrunikoor, kuivatatud münt ning tšillihelbed. Pressi sidrunist mahl ja vala lihale peale. Küpeta ahjus 180 kraadi juures 1-1,5 h. Vahepeal kontrolli kas potis on piisavalt vedelikku ning vajadusel lisa veidi vett. 





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar