teisipäev, 22. märts 2016

Prosciuttos kanakoivad

Kui juba mõnda aega tagasi ootas minu külmiku taganurgas paremaid päevi 500 grammine pakk prosciuttot siis eelmine nädal selle aeguvust vaadates hakkas äkki kiire :) Nõme oleks ju head kraami hakata ära viskama. Kuna organism võitleb veel vapralt viirustega, siis "retsept" pidi tulema omast peast ning pidi sisaldama ainult kodus olevaid koostisosi. Tulemuseks oli mõnus pühapäevane lõunasöök ning kogu maja oli mõnusat risotto ja prosciutto lõhna täis... (valge vein, valge vein :) )
Kindlasti tahaks ka tulevikus sama toitu proovida aga ei tea kas just nii pillavalt mätsiks neid kanakoibasid sisse ;)



250 g prosciuttot
8 kana poolkoiba
1 spl võid
100 ml valget veini 
Kanapuljong
Tüümian
Pipar

Emalda poolkoibadelt nahk ning mässi ümber prosciuttoviilud. Kuumuta potis või ning pruunista kana ühtlaselt. (vahemärkusena, et mul on üpris suure põhjaga pott ning mahtusid kõik ilusti sinna ühe kihina) Vala potti veidi valget veini ning kuumuta mõni minut./naudi lõhna/ Vala peale veidi puljongit nii, et liha poleks üleni seal sees (kogus sõltub poti suurusest) Puista peale tüümiani ning pipart ning lase kaane all 30 min haududa. Soolaga ettevaatust... Puljong ja prosciutto on üpris tublid selles vallas.. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar