laupäev, 27. oktoober 2012

Hummus

Hummust olen ka kunagi varem teinud aga mäletan, et siis kasutasin selleks kuivatatud kikerherneid ja siis oli nende leotamise ja keetmisega päris palju müramist. Pärast seda olen mugav olnud ning paar korda hummust meie poodidest leidnud. Nüüd aga jäi kodus riiulil silma üks kikerherne konserv, mis võtab kogu hummuse valmistamise "valu" ära.  Nüüdseks olen hummust juba päris mitu korda teinud. Kahjuks ei säili see külmikus eriti kaua (umbes 5 päeva) ning meie kodus ei jaga keegi minuga hummusevaimustust. Mina kasutan hummust tortilladele määrimiseks, sinna peale lehtsalat, tomatitükid ja ahjus küpsetatud maitsestatud kanatükid. Suurepärane toit mida näiteks lõunaks tööle kaasa võtta või kiirelt kodus enne trenni kokku panna. Samuti sobiksid siia pitaleibadest valmistatud krõpsud... Kui pitad õnnestub kunagi uuesti poest üles leida (!!!) siis panen nende valmistamise õpetuse ka siia.


1 purk kikerherneid+ vajadusel veidi konservivedelikku
3 küüslauguküünt
3 spl tahinit
1 spl oliiviõli
0.5 tl soola
0.5 tl suitsupaprika pulbrit
0.5 sidruni mahl









Purusta kikerherned ja küüslauk saumiksriga ning lisa pidevalt kõik ülejäänud koostisosad. Võid lisada veidi rohkem oliiviõli, siis saad pehmema ja kreemisema tulemuse.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar