laupäev, 27. oktoober 2012

Šokolaadikook Marianne puruga

Kuigi ma ise pole kunagi olud suur šokolaadikookide austaja siis nüüd sünnipäevasoovidega ei saa ju vaielda. Härra soovis ühte väga šokolaadist kooki ning selle ta ka sai.  Tegemist üpris rammusa koogiga ning paras ports on üks 5x5 cm tükk kange kohviga. Huvitav miks kõik minu koogid viimasel ajal sellised kipuvad tulema. Ei ole ammu midagi nii kerget valmistanud, et võiks kohe teise tüki kooki taldrikusse tõsta peale esimesega lõpetamist. Kõik on sellised "pommid" viimasel ajal... mis värk on? :)
Koogi suurteks plussideks  on see, et selle valmistamine on superlihtne ja kiire ning see säilib külmikus vähemalt nädala aega mahlasena (pakkisin tükid fooliumisse)

3 dl jahu
1 dl suhkrut
5 spl suhkruga kakaod
1 tl soodat
0.5 tl soola
2.5 dl sooja vett
1 tl vanilliekstrakti
1 dl rapsiõli
0.5 pakki Marianne puru
1 dl suhkrut
4 spl võid
2 spl piima
2 spl suhkruta kakaod
       


Sega kausis omavahel kuivained korralikult läbi ning lisa vesi, õli ning vanilliekstrakt. Sega uuesti kõik korralikult läbi ning vala küpsetusvormi.  Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit. Jäta jahtuma.
Glasuuri jaoks sega suhkur, või, piim ja suhkruta kakao väikeses potis ning kuumuta mõned minutid pidevalt segades. Sega kastet veel mõned minutit pärast kuumutamise lõppu.
Torgi hambaorgiga jahtunud koogi sisse augud ning vala üle glasuuriga. Puista üle Marianne puruga. Jäta jahtuma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar