laupäev, 27. oktoober 2012

Jogurti-tahinikaste + Baklažaanikaste

Vana võlg!
Juulikuust saati on üks kastmeretsept jäänud siia kirja panemata. Parandan nüüd siis selle vea. Tegemist oli veidi mõrkja kastmega, mille maitse on sööjatel ka mitme kuu pärast veel meeles... ja seda õnneks heas mõttes. Samal õhtusöögil serveeritud kooki mäletan ma ka... aga mitte just nii positiivses valguses. Lisaks ka kaste baklažaaniga, mida enam nii täpselt ei mäleta aga pitakrõpsudega sobisid mõlemad igal juhul suurepäraselt. Need pitad on ikka VAJA linnast üles otsida.


Jogurti-tahinikaste:
1,5 dl tahinit
3 küüslauguküünt
peotäis värsket peterselli
2 dl kreeka jogurtit
2 sidruni mahl
Soola

Baklažaanikaste:
1 baklažaan
2 spl oliiviõli
3 küüslauguküünt
2 tomatit
1 spl suitsupaprika pulbrit
1 tl vürtsköömneid
0,5 sidruni mahl
Soola, pipart



Jogurti-tahinikaste: Lisa tahinile küüslauguküüned ning purusta saumiksriga. Lisa kõik teised ained ning purusta veel saumiksriga kuni saad ühtlase segu.

Baklažaanikaste
Torgi kahvliga baklažaani koore sisse augud ning küpseta 180 kraadi juures umbes 1 tund. Seejärel lõika baklažaan pooleks ning lase jahtuda. Eemalda suure lusikaga viljaliha ning haki väikesteks tükkideks. Eemalda seemned.
Kuumuta väikeses potis õli ning lisa purustatud küüslauk. Kuumuta umbes minut ning lisa hakitud tomatid, suitsupaprika pulber, sool ja pipar. Keeda segu keskmisel kuumusel umbes 10 minutit. Lisa hakitud baklazaan ja vürtsköömned. Keeda veel umbes 20 minutit pidevalt segades. Enamus vedelikust peab aurustuma. Tõsta tulelt ning lisa sidrunimahl ja lase segul jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar