teisipäev, 30. oktoober 2012

Kaneelisaiad

Kaneelisaiad on minu suured lemmikud. Kahjuks või õnneks ei tee neid just eriti tihti. Kui tervislikkusest ja ümbermõõtudest üldse lugu ei peaks siis tõenäoliselt küpsetaks neid iga nädal. Ja üks parimaid asju on kaneelisaiade lõhn, maja on kohe sellist kodust lõhna tais. Alati kui mul plaaditäis ahjust tuleb on mul selline hea perenaise tunne kohe... :)


50 g pärmi
1 dl suhkrut
1 tl soola
5 dl piima
200 g võid
900 g jahu
1 tl jahvatatud kardemoni
Kaneeli + suhkrut
1 muna
Pärlsuhkrut









Hõõru pärm vedelaks koos suhkru ja soolaga. Lisa toasoe piim ja sulatatud või. Lisa kaussi jahu ja jahvatatud kardemon. Sõtku kõik ühtlaseks taignaks ning lase soojas kohas (minul vannitoa põrandal) kerkida umbes tunnike. Rulli taigen 2-3s osas lahti ning puista üle kaneeli ja suhkruga.  Rulli vorstiks ning lõika noaga mõne cm paksused viilud. Aseta ahjuplaadile ning pintselda lahtiklopitud munaga. Peale raputa pärlsuhkrut. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar