teisipäev, 8. märts 2011

Pelmeenisupp

Mõni aeg tagasi ostsin ühe suure paki pelmeene mis ahjus küpsetamise järel ei pakkunud mitte mingisugust kulinaarset elamust. Kuivasid ära ja vajusid laiali üheskoos... Kuna nad olid mul külmikunurgas just seal kus igapäevaselt tilli ja peterselli võtmas käin jäid nad mulle kogu aeg ette, ning plaanisin varsti-varsti need ära visata. Kuid eile tabas mind suur pelmeenisupi isu. Ma pole seda ise kunagi teinud, väljas käies pole kuskil menüüs näinud ning ei mäleta ka lapsepõlvest seda... nii, et ei tea kuskohast selline isu! Kusjuures lapsepõlvest mäletan ma seda, et pelmeenidest sõin ära ainult kesta ning taldrikule jäid sellised väikesed lihajublakad. Siinkohal jätkub jutt külmikus seisnud pelmeenide ning nende tähelennuga....
Lihtsuses peitus võlu.

400g pelmeene
2 l vett
3 puljongikuubikut
4 kartulit
2 porgandit
2 spl hakitud peterselli
2 spl Tamme talu Hea supi ürdisoola (porrulauk, till, petersell, meresool)







Aja vesi keema ning lisa puljongikuubikud. Tükelda kartul ning riivi porgandid jämeda riiviga ning lisa puljongisse. Maitseseta ürdisoolaga ning keeda umbes 10 minutit. Lisa pelmeenid ning petersell ning keeda umbes 3-5 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar