pühapäev, 14. august 2011

Hakkliha-kartulipüree vormiroog

See on üks toit mis on mul juba väga kaua olnud "to do" nimekirjas. Kahjuks ei ole jõudnud niikaugele, et tuua turult lambahakkliha ja teha päris Shepherds Pie'd. Ühel päeval...Nüüd olen isegi kaks järjestikust päeva turul käinud ning loodan, et jõuan järgmine kord ka lihalettideni. Tänane toit ei olnud küll päris see õige aga maitses igal juhul suurepäraselt. Kui hea veel originaal võib olla...

1,2 kg kartulit
50 g võid
150 ml piima
100 g riivjuustu
2 tl oliiviõli
500 g seguhakkliha
800 g purustatud tomateid
3 porgandit
2 spl Worchesteri kastet
Soola, Pipart






Keeda kartuid ning valmista kartulipuder või ning piimaga. Kuumuta pannil õli ning pruunista hakkliha. Riivi porgand ja lisa koos tomatitega hakklihasegule. Maitsesta ning hauta kaane all 20 minutit.  Vala hakklihasegu ahjuvormi põhja. Sega kartulipudru sisse riivjuust ning tõsta hakkliha peale. Tõmba kahvliga kartulipudru sisse triibud. Küpseta 180 kraadises ahjus 25 minutit.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar